Istoria cristalelor Swarovski

In anul 1995 compania a celebrat cea de-a 100 aniversare deschizand un fascinant parc tematic, Swarovski Crystal Worlds ('Kristallwelten'), in Wattens, sediul central si localitatea in care totul a inceput. Pentru a afla mai multe despre acesta va invitam sa cititi articolul: Muzeul Swarovski - Lumi de cristal.

egirl.ro

ilovehandmade.ro

 

 

Swarovski este una din povestile austriece de succes prin excelenta. Totul a inceput in 1883 cu o vizita a lui Daniel Swarovski la Expozitia internationala de electrice de la Viena, unde se puteau admira masini inventate de Edison si contemporanii sai.

Intuind uriasul potential, Swarovski realizeaza prima sa inventie, o masina de taiat si fatetat cristale cu o precizie uimitIn 1895, Swarovski se muta din Bohemia in Wattens, o mica localitate in Alpii tirolezi, in apropierea orasului Innsbruck. Aici, impreuna cu cei 3 fii ai sai, deschide o fabrica de taiat cristale, experimentand apoi numeroase metode de a obtine cristale. 

De la binocluri de o inalta claritate si telescoape ergonomice, la obiecte decorative si bijuterii extravagante, toate aceste obiecte sunt realizate din cristalele Swarovski. De asemenea, cristalele Swarovski au patruns si in lumea haute-couture, decorand genti, pantofi sau rochii, creatii ale unor designeri renumiti.In prezent magazine Swarovski se gasesc in aproape toata lumea, comercializand bijuterii si mici bibelouri reprezentand diferite figurine si animale (acest segment a fost inceput din intamplare, in 1974, cand designerul Max Schreck, din piesele unui candelabru a construit un mic soricel).

Si toate magazinele ce comercializeaza produsele cristaline poarta pe firma lor celebrul logo, lebada Swarovski.oare. Aceasta inventie, patentata in 1892, a deschis poarta unei fascinante lumi cristaline, dar si a unei afaceri ce incet, incet a prins proportii din ce in ce mai mari.